De Jaren '80


Up / terug

Er werden enkele overtochten gemaakt naar het perfide Albion om oude vliegtuigen te aanschouwen - dit was bij Duxford (Imperial War Museum) waar er écht zo laag werd gevlogen! – z.g. " low flyby ".

"Sally B" is een heuze B17 uit WOII en overleefde niet alleen tot in de jaren '80 - ze bestaat nog steeds - kijk maar op het Web.

Deze foto is genomen op Old Warden Aerodrome, Biggleswade Engeland - heilege grond voor luchtvaart-hobbyisten omdat daar de fameuze "Shuttleworth Collection" gevestigd is, een van de allermooiste verzamelingen historische vliegtuigen in een zeer authentieke, nostalgische en vooral gezellige omgeving.

Een klassiek modelvliegtuig, "Cardinal" genoemd, ontworpen door een man die daar zijn beroep van wist te maken: Phil Smith. Phil is een van mijn helden en hij werkte vele jaren voor de vroeger zo bekende bouwdoosfabrikant "Veron" in de kustplaats Bournemouth.Vrije vlucht = geen radiobesturing = bidden dus.

Deze Cardinal, in de vroege jaren '70 gebouwd, is nog steeds in mijn bezit. De krachtbron is een knetterende, heerlijk ruikende 0,5 cc tweetakt dieselmotor (DC Dart).

Nog zo'n geweldige locatie uit die tijd: Schiphol-Oost waar wij regelmatig in de gigantische hangaren van de KLM mochten vliegen met kleine modellen. Het wereldwijde veiligheidsprobleem maakte een eind aan deze privelegeHet vage, groene object is een " peanut scale " (33cm spanwijdte) Stinson 125 gebouwd van een " Micro-X " bouwdoos - met dank aan wijlen de heer Gerald A. Skrjanc.

Een "Pou-du-Ciel" (vliegende vlo) voorzien van CO2-motor.Omhoog