Saint She Sweet


Up / terug

Met “Peanut”-klasse modellen is het lastig beginnen. Het “schaal” aspekt van deze kleine vliegtuigmodellen maakt het bouwen en afstellen inherent moeilijk, vooral omdat de belangstellenden vaak jonge en onervaren zijn. Een beroemde Franse modelbouwer, René Jossien, begreep de problemen en schiep een nieuwe klasse instapmodellen met een spanwijdte (13”) gelijk aan die van de Peanut Schaal: de Saint Formule.

In het Engelse maandblad “Aeromodeller” verscheen omstreeks 1988 een artikel hierover dat onder andere terug te vinden is op de bekende “Outerzone” website. Hieronder een van de 3 “Saint” tekeningen, die van de “P'tit Saint”.

Toen ik een paar van deze Jossien-modellen en ook een “Miniform” van J.F. Frugoli had gebouwd, tekende ik zelf iets omdat ik zo graag iets aparts wilde maken. Dat lukte best, maar het vliegen viel erg tegen. Inmiddels weet ik iets meer over laagdekkers en misschien haal ik het model weer eens uit de opslag. Onderstaande plaatjes zijn destijds door Gé Brouwer gemaakt.Omhoog